A zene változik

2014.12.16. 19:26

A zene változik. Mindig hozzáalakul az aktuális világhoz. Ezért aztán bizonyos zeneformák, típusok, stílusok kimennek a divatból, egyesek meg bejönnek, hogy aztán azokon is túllépjenek az emberek. Ezzel eddig még nem mondtam még olyan sok újat, de egyből más lesz az egész, ha ezt a gondolatot hosszútávra is kivetítjük.

Ki emlékszik már a rómaiak zenéjére és ki játssza? Mennyit tudunk a Nagy Károly által hallgatott kobzosok játékáról? Ki szereti a reneszánsz falusi zenét kikapcsolódásként hallgatni?

És ez egy dolog miatt fontos. Azért, mert néhány száz év múlva ugyanezt a kérdést valaki fel fogja tenni a rockkal, technoval, popzenével, sőt, a magyar népzenével kapcsolatban is. És akkor lesznek páran, akik majd feltárják és hallgatják ezeket, de nem hobbiból, szórakozásból, hanem érdeklődésből, esetleg munkából. És nem fogják sajnálni ezek elmúlását. Nekünk miért kell folyton azon szenvedni, hogy: "Bezzeg régen jobb zenék voltak." ?

A bejegyzés trackback címe:

https://agyisuti.blog.hu/api/trackback/id/tr956988323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása