Az Átlagember taníttatása

2012.01.24. 11:44

Az Átlagember vásárolt. Tolta a kocsiját a sorok között és pakolt.

- Ezt láttam a tévében. Biztos jó. Azt mondták.

- Csipsz mindig kell. A nélkül még tévézni sem lehet.

- Ez most nagyon menő! Kell egy ilyen! Biztos örülni fog a gyerek.

Fogyasztott. Építette a piacgazdaságot, támogatta a termelőket, segítette a globalizmust. Végigért a sorokon, fizetett, siránkozott, hogy neki soha sincs elég pénze, kitolta a kocsit az autóhoz, bepakolt, majd elindult. Hazafelé gyorsulósat játszott a piros lámpák között, elszívott egy cigarettát, majd lazán kipöccintette a csikket az ablakon. Megevett egy csokit, a csomagolását hanyagul a kuka mellé dobta. Felment a lakásába, beletörölte a csokis kezét a pólójába, és lefeküdt a tévé elé a kanapéra. Előtúrt a kanapé mellől egy fél doboz csipszet és felkapcsolta a tévét. Szokás szerint nem vette észre, hogy a kanapé mellett a fotelben ül valaki. Egy rézbőrű meglett korú ember volt. Hosszú, egyenes haját befonta, tekintete szigorú és kemény volt. Megszólalt:

- Mit csinálsz, sápadt arcú?

- Tévézek - felelt flegmán Az Átlagember

- És előtte mit csináltál?

- Amit kellett. Vásároltam, autóztam, ilyesmi.

- Miért? Mindenre szükséged volt, amit vettél?

- Persze!

- Szóval te nem tudsz csipsz, mp3 lejátszó, dvd-k, félévente új telefon, nyolc pár cipő, háromféle dezodor nélkül élni?

- Nem. Ezek kellenek, mert különben lenéznek a többiek!

- Az nem érdekel, hogy így felélitek a földet? Nem érdekel, hogy utódaitokra mit hagytok? A Földet nem öröklitek, hanem az unokáitoktól kapjátok kölcsön. Már megtanulhattátok volna. Változnotok kell!

- De nekünk jó így! Egyébként indiánkoma! Ki vagy te? Ismered a Vinetut? Hehe.

- Ülő Bika vagyok, és nem ismerem, de ne tereld a témát! Egyszer próbálj odafigyelni egy problémára és felelősséggel dönteni! Meg kell változnotok!

- Te is tudsz úgy verekedni, mint Vinetu? Az volt ám a valami! Én is vagyok olyan jó! Kaphatsz egy tockost!

Közben Az Átlagember felpattant és ugrálni kezdett. Látszott, hogy nagyon erősnek érzi magát. Előre-hátra ugrált, kezét maga elé tartotta, mint a bokszolók. Ülő Bika előrelépett és egy óriási pofont kevert le neki. Az Átlagember elesett, a fejével összetört egy nagy vázát a sarokban és elájult.

- Hülye - mondta Ülő Bika és kisétált.

 

Szerző: Sidaries

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat

A bejegyzés trackback címe:

https://agyisuti.blog.hu/api/trackback/id/tr943743529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.