Ülő Bika bevándorlói

2013.06.20. 08:33

Ülő Bika egy rendőrrel egy furcsa jelenetet figyelt. Két valami ütött egy embert. Az egyik egy emberméretű kutya volt kék öltönyben, kalapban és kék-fekete csíkos nyakkendőben, a másik pedig egy gyerekméretű fehér nyúl. A nyúl éppen egy zöld ruhás, szemmel láthatóan betörő kinézetű, kissé pocakos emberen ugrált, míg a kutya egy lépcsőn állva drukkolt neki. Sehogy sem feleltek meg a kutyákról és nyulakról kialakult sztereotípiáknak. A nyúl határozottan agresszívnak tűnt. Ezt nagyon jól alátámasztotta az, hogy miután végzett az ugrálással egy iszonyatos méretű pisztollyal átlőtt egy közlekedési táblát. Közben a kutya előállt valami fekete-fehér színű ősi amerikai autóval és kikiáltott a nyúlnak:
- Max! Dolgunk van. Ne szórakozz, hanem szedjed ki belőle az információt, aztán menjünk!
- Oké Sam. - mondta a nyúl, majd lenyúlt a betörő torkán, kiszedett a gyomrából egy papír fecnit, beugrott az autóba és már ott sem voltak.

- Kik voltak ezek? - kérdezte Ülő Bika a rendőrt. A rendőr középkorú, köpcös férfi volt és éppen fánkot evett.
- Valami újonnan jött lakosok. Kicsit furcsa a viselkedésük és a probléma-megoldási készségük, de hatékony, az kétségtelen. Úgy hallottam magándetektívek. Majd egyszer kikérdezem őket. Nem tudom, honnan jöhettek, de szerintem illegális bevándorlók lehetnek. Gondolom mexikóiak. A kutyán van kalap, onnan gondolom. - a rendőr jelentőségteljesen ránézett Ülő Bikára majd folytatta:
- A nyúl meg nagyon hirtelen természetű. Ilyen idióták nem teremnek akárhol. Biztos mexikóiak.
- Illegális bevándorló magándetektívek? Hogyan lehet ez? Nem paradox ez egy kicsit?
- Hát kicsit furcsa, az szent. Csak hát annyian vannak már ezek, hogy szinte külön országot alapíthatnának a miénken belül. Nem tudjuk az összeset kezelni. Ezek legalább többé - kevésbé törvénytisztelők. Ha speciálisak is egy kicsit.
- Mikor kezdődött ez az egész bevándorlósdi?
- Amerikában mindig gond volt a bevándorlás. Kérdezzed csak meg bármelyik indiánt!
Ülő Bika hülyén nézett.

Szerző: Sidaries

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat

A bejegyzés trackback címe:

https://agyisuti.blog.hu/api/trackback/id/tr875370153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása