Imígyen szóla Zarahustra:

2009.06.18. 12:27

 Imígyen szóla Zarahustra:
- De marha meleg van ebben a sivatagban.
- Az. - szólt Mózes.
Többen is voltak. Zarahustra, Mózes, Mohamed és Buddha. Kint álltak a sivatag közepén egy hegyen és nézelődtek. 
- Mózes! Nincs valami innivalód? Sör, bor, valami jó?
- Hülye vagy Zari? Csak vizem van. Minden be van tiltva. Jehova elég keményen veszi ezeket. 
- Áááá! Az nem jó. Én vizet nem ihatok. Az kioltja a tüzet. Nekem meg arra kell vigyáznom. Igazából szerintem nekem jobb, mint neked. Néha felgyújtok valamit aztán kész is. Mindenki boldog. 
- Ez a baj veletek. Nincsenek rendes szabályaitok. Ezért fogtok ti eltűnni. Az emberek nem veszik komolyan az olyan dolgokat, amiért nem kell megdolgozniuk. A túl liberális vallások mind eltűntek. Nézzed csak a rómaiakat! A fél világ az övéké volt és mi lett velük. Mindent megengedtek az embereknek és nézzed! Ez az új halászszekta, ezek a keresztyének bedarálják őket. Néhányat megetetnek az oroszlánokkal, de ez csak erősíti őket. Hülyék ezek a rómaiak.
- Szerintem az a célja a vallásoknak hogy az ember jól érezze magát benne. Hogy megszokja, elviselje és megszüntesse a szenvedést. - mondta Buddha.
- Elméletileg igen, de ez errefelé nem működik. Valahogy ti ott keleten máshogy viszonyultok a dolgokhoz. - mondta Mózes. Itt jobban szeretik, ha küzdeni kell, ha mártírkodni, feláldozni magukat.
- Ez irreális. Miért vagytok ilyen hülyék? Lehetne békésen egymás mellett élni. Boldogan.
- Lehetne, próbálkoztunk annak a hirdetésével is, de az sosem jött be hosszú távon. Volt néhány próba. Jézus is így kezdte. Három évig húzta. A követőit meg megnézheted. Már áldozzák is be magukat. Adj nekik ezer évet, aztán megnézheted mi lesz belőle. Nem az amit tanított az biztos. Lesz itt vér annyi, hogy öröm lesz nézni.
Mohamed, aki eddig csak hallgatott elgondolkozva leült.
- Remélem nem. - mondta Buddha. Biztos lesznek, akik megértik az igazi üzenetet. Bárányok fognak a farkasok mellett élni, mint mondta. Egyszer beszéltem Jézussal. Igazán bölcs és jó ember volt.
- Szerintem akkor sem jó ez a sok szabályzás. - szólt Zarahustra. Hagyni kell az embereket létezni.
- Nem. Szabályzás kell nekik és meg kell adni nekik a lehetőséget az áldozathozatalra. Így népszerűbb vallást lehet csinálni.
Mohamed felállt és így szólt:
- Szerintem kicsit jobban kihangsúlyozom ezt a Dzsihád dolgot.


 

Szerző: Sidaries

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat

A bejegyzés trackback címe:

https://agyisuti.blog.hu/api/trackback/id/tr991193069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása