A 2000-es évek csődje

2011.09.29. 11:43

Nem szeretnék lefeküdni a "régen minden jobb volt" féle retródivatnak, de pár napja azon gondolkodok, hogy miért lehet az, hogy míg a '80-as, '90-es (és korábbi) években annyi meghatározó zene született, addig valahogy a 2000-es években nem, pedig az elérhető zenék mennyisége sokszorosa az akkor elérhetőknél. Azt hiszem eljutottam egyfajta konklúzióra.

Szerintem a gond az internettel és az ezzel járó totális szólásszabadsággal és a mindenki számára lehetővé váló véleménynyilvánítással függ össze. Itt arra gondolok, hogy a '90-es évek közepéig, végéig minden zene, amit a nagyobb közönség megismert az MTV (és egyéb hasonló médiumok) cenzorainak szűrőjén keresztül kellett, hogy átverekedje magát. Ezek a csatornák pedig lehet, hogy néha akaratlanul, de kiszűrték az igazán gyenge produkciókat.

Ez a szűrő az internet terjedésével áthatolhatóvá vált és most már bárki bármit megoszthat a világgal és a hozzá hasonlóak között követőket is talál. Mivel a társadalom nagyobb része nem a magasan iskolázott, igényes és hozzáértő rétegből kerül ki, ezért egy Fluor féle Mizu sokkal könnyebben szed össze pár ezer rajongót, mint pl. egy valóban igényes zenét játszó zenekar.

A tévécsatornák pedig csak megnézik, hogy melyik zene a népszerűbb és azt tolják a nézők arcába, mert attól remélnek nagyobb bevételt. Tehát itt nem a tévécsatornák a hibásak, nem akarnak ők tudatosan népet butítani, hanem a sok gyökér, aki szép magyar szóval belájkolja a szemetet.

Egy másik dolog, hogy tud valaki az emlékezetébe idézni olyan 2000 előtti produkciót, amire azt mondta, hogy "Hát ez annyira szar, hogy az már jó!" És 2000 utánit? Szerintem a második sokkal könnyebb. Erre magyarázat lehet az, hogy 2000 után lett divat a szar.

Megválaszolva az alapkérdést, szerintem ezek miatt a minősíthetetlen szemetet szerető és ennek hangot is adó primitív tömegek miatt van ott a jelenlegi zene, ahol.

Ezt a gondolatmenetet pedig szerintem ez a zene adja vissza a legjobban:

Szerző: Sidaries

Szólj hozzá!

Címkék: zene

A bejegyzés trackback címe:

https://agyisuti.blog.hu/api/trackback/id/tr353264754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása