Az emberiség satnyul. Az őskorban, ha egy ember olyan hülye volt, hogy nem tudta, hogy a kardfogú tigrisnek melyik a rossz vége, akkor azt megette a tigris. Ha az ókorban valaki betegsége miatt csak teher lett volna a társadalomra, kirakták a falu szélére. Spártában ha valaki gyenge volt, akkor ledobták a Tajgetoszról. Ha a középkorban valaki leprás volt vagy más gyógyíthatatlan betegségben szenvedett, magára hagyták és nem engedték az emberek közé, hogy ne fertőzze meg őket. Ha pedig bárki bármikor dologtalan tolvaj volt, akkor azt felkötötték, megbüntették, minden jogától megfosztották.

Most, a nagy egyenjogúság címén ezeknek is van joga úgy élni az életüket ahogyan az nekik tetszik, sőt, a többségi társadalom eltartja őket. Márpedig a ballasztot kidobni szokás, nem pedig magunkkal hurcolni.

A bejegyzés trackback címe:

https://agyisuti.blog.hu/api/trackback/id/tr195435152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása