Félelem

2017.10.31. 11:59

Sokat gondolkodok azon, hogy Magyarország miért kerül folyamatosan a történelem szopóágára. Meggyőződésem, hogy erre nem lehet pár bekezdésben válaszolni, de abban biztos vagyok, hogy mostanában a magyarok a világ egyik legfélősebb nemzete, és a helyzet folyamatosan romlik. Mi mindig rettegünk valakitől/valamitől, ennek pedig hatása van a sorsunk aktuális alakulására.

Voltak bátor időszakaink, de kicsivel ezek után, a félelmeink mindig gúzsba kötöttek minket, aminek újabb és újabb önsorsrontás lett a vége. Ezt pedig az aktuális vezetői réteg mindig ki is használta, a saját gazdagodására.

A múlt évszázadban féltünk mi már az antanttól, a kommunizmustól, a rothadó imperializmustól, a fasizmustól, aztán kicsit később a 23 millió román munkavállalótól, az IMF-től, aztán mostanra eljutottunk odáig, hogy már az összes banktól, a gyógyászattól, a tudománytól, a zsidóktól, a migránsoktól és az aktuális főellenségtől, Soros Györgytől.

Aztán fura módon, ahogy az idő telik, egyes félelmek átmennek szeretetbe vagy rajongásba, vagy éppen pont fordítva, az aktuális kormánypropaganda szerint. Erre talán az oroszok a legjobb példa, akik pár évtized alatt váltak megszállókból szövetségessé, majd a Ruszkik hazából Paks 2 építőivé.

Csodás továbbá még a migránspara is, ami valahogy csak minálunk megy ennyire keményen, pedig nem láttunk túl sokat belőlük, most meg aztán már főleg. Az EU-ba kb. 3 millió harmadik világbeli migráns érkezett az elmúlt pár évben, ami most már kevesebb, mert jó részüket visszaküldték, igaz erről a hivatalos sajtó nem beszél. Ennek ellenére 2 millió bevándorlóval könnyedén számolhatunk. Ami az 500 milliós EU 0,4%-a. Viszonyításképpen Magyarországon is van 0,4%-os kisebbség, a románok. Most őszintén, ki hány olyan románt ismer, aki itt lakik és románnak vallja magát, nem pedig magyarnak? Én talán egy darabot, de nem biztos. Migránst is kettőt láttam összesen, még 2015-ben, amikor az autópályán rohangásztak. Szerintem ezzel nagyjából így van mindenki. Ennek ellenére az ország teljes pánikban van, legalább annyira, mintha éppen megszállnának minket az oroszok/németek/pirézek. Beszéltem olaszokkal erről pár hete, annyiban maradtunk, hogy igen, délen elég sok van, de a fő gond inkább az, hogy a politikusaik hülyék, a migránsok nem számítanak, az nem jelentős probléma. Valamint ők is csak tv-ben látták őket. Ők nem voltak befanatizálva.

Vagy éppen a korábban szintén említett Soros György, aki a '90-es években még a demokrácia élharcosa volt, kiképezte a jelenlegi elitünket, akik most hátat fordítottak neki, így mára ő lett a megtestesült Antikrisztus. Ez a reszketeg ezeréves bácsi, aki egész Európa elpusztítására tör. És mégis hogyan akarja elpusztítani Európát? És miért? Megkérdezték róla őt is? Volt esélye védekezni a vádak ellen? Ennek semmi értelme. Persze a leegyszerűsített kétmondatos kommunikációba nem fér bele sok érvelés, de nem baj, a félelemre elég hatni, attól majd kikapcsol az agy.

Kormányunk ezt ki is használja és a képzeletbeli ellenség elleni egyetlen reménynek állítja be magát, majd amikor győzelmet arat, akkor szépen besöpri a hálaszavazatokat. Márpedig a siker garantált, ugyanis nem létező ellenséget könnyű legyőzni.

Csak már megint mi fogjuk a félelmünk miatt csapágyasra hajtani a szopórollert. Ideje lenne újra megtanulni a bátorságot, mert a félelem az elme gyilkosa.

A bejegyzés trackback címe:

https://agyisuti.blog.hu/api/trackback/id/tr3013120218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása