Emmett és a piramisok:

2009.07.16. 11:36

Emmet Brown leszálláshoz készülődött. Ha jól számolta, akkor Kheopsz piramisának építése a végéhez közeledik, és ő majd láthatja a befejezését.
- Igazán jó fej volt ez a kövér fickó. Szerintem valami mérnök lehetett. Pontos választ adott, de nekem teljesen használhatatlant. Na mindegy, nézzük a piramisokat!

Leszállt egy sűrűbb facsoport tövébe és elrejtette a Deloreant. Mikor kilépett a fák közül már látszott is a piramis. Tökéletes volt az időzítés, már az utolsó fázisban jártak a fáraó halálát nem számolva.

Egy gyors átöltözés és pár óra gyaloglás után odaért az építkezésre. Mindenfelé emberek nyüzsögtek. Korsókat, szerszámokat, gerendákat és különféle használati dolgokat cipeltek. Észre sem vették, pedig fehér hajával és fehér bőrével eléggé feltűnő volt. Kicsit később rájött miért. Voltak ott sokkal feltűnőbb dolgok is nála.

Az embernél jóval magasabb és testesebb humanoid lények. Arcukat mindenféle dudorok borították, bőrük gyűrődött, szürkés színű volt. Az egyik lény éppen az egyik felügyelővel beszélgetett.

- A költészet nagyon fontos. - mondta az ember.
- Lehet, hogy majd én is megpróbálkozom vele egyszer. - felelte a lény.
- Arra kell figyelni, hogy szívből jöjjön, nem pedig csak egymás után rakja a szavakat. Úgy lelketlen lenne az egész és a világ legrosszabb költeményeit így írják. A számunkra fontos dolgokat kell beleírni. Ami foglalkoztat.
- Köszönöm a tanácsokat, remélem használni is tudom majd őket.
- Ugyan! Ez mind semmiség ahhoz képest, hogy az építészflottája a segítségünkre van ebben az építkezésben. Emberi erővel nem tudnánk ekkora feladatot véghezvinni.

A lény biccentett egyet majd esetlenül eltotyogott. A felügyelő más emberekkel kezdett foglalkozni. Emmett odament a felügyelőhöz. Sokmindenre számított, de arra hogy idegen civilizációval fog találkozni arra nem. Olyannal pedig hogy ők építették a piramisokat csak a legócskább ponyvaregényekben találkozott.

- Elnézést, de megkérdezhetném ki vagy mi volt ez?
- Prostatikus Vogon Jeltz, a Vogon építészflotta kapitánya. Nagyon barátságos.

 

Szerző: Sidaries

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat

A bejegyzés trackback címe:

https://agyisuti.blog.hu/api/trackback/id/tr521249024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása