Buddha köldöke:

2009.07.02. 11:07

Buddha a köldökét nézte a hegytetőn. A többiek már elmentek. Ő még maradt, mert gondolkodhatnékja volt és egy almafa is jó hűset tartott. Feküdt a tövében, nézte a távolodó alakokat és vallást épített. Egyszer csak egy alma pár centivel mellette esett a földre.
- Mellé. Pedig ha a fejemre esett volna, akár még eszembe is juthatott volna valami új és eredeti.

Gondolkodott. A saját szerepén, a többiek szerepén, a jövőre gyakorolt hatásukon. Nem tudta, hogy amit tesz a jövőben vajon mit fog jelenteni. Lehet, hogy a legjobb jó szándéka ellenére rosszul fognak elsülni a dolgok. Érezte az emberek irányításának a felelősségét.
- Mohamed kicsit fura volt ma. Remélem, nem csinál semmi marhaságot. Igaz így kicsit egykaptafás a vallása a többivel. Biztos egyedibbé akarja tenni. Végülis érthető.

Hirtelen villámok jelentek meg a fa fölött majd hihetetlen gyorsasággal egy repülő fémszekér jött ki a villámok közül. Tett egy kört a fa körül majd előtte lebegve megállt. Nem tudta mihez hasonlítani. Fémes csillogású volt, sok olyan dologgal rajta, amiről fogalma sem volt mi lehetett. Biztos valami jármű volt, de nem tudta hogy működhet. Talán az Istenek jöttek el érte? Ekkor rés nyílt rajta felfelé egy szisszenéssel. És bent egy ősz ember ült fehér ruhában furcsán élénk, kicsit őrült szemekkel. Nem tűnt Istenségnek.
- Jó napot! Emmet Brown vagyok. Megmondaná, milyen évet írunk?
- Rajeswari maharadzsa uralkodásának a 17. évét. - válaszolta Buddha megszeppenve.
- Öööö. Köszönöm.
A férfi tanácstalannak tűnt, a rés becsukódott, a szekér egy kicsit még lebegett, majd ugyanolyan gyorsasággal eltűnt ahogy jött.

- Ez érdekes volt. Ki lehetett ez az Emetbrón? Valami Isten? Mit akart? Miért érdekelte az év? Ez jel volt vajon? Lehet, hogy inkább abba kéne hagynia a gondolkodást és egy vallást alapítani Emetbrón tiszteletére? Elég jól hangzik. Végülis ez akár a megvilágosodás is lehetett és még éhezni sem kellett hozzá.

Bárcsak itt lenne valaki a jövőből, aki elmondhatná...

 

Szerző: Sidaries

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat

A bejegyzés trackback címe:

https://agyisuti.blog.hu/api/trackback/id/tr41221758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása